Varelotteriet før og nu

Varelotteriet er et af Danmarks ældste lotterier. Faktisk har vi eksisteret siden 1887, og i de første ca. 100 år var gevinsterne varer. Idag hedder vi stadig Varelotteriet, men idag udbetales de mange gevinster i gode danske kontanter. Den tid, hvor gevinsten blev udbetalt i købmandsvarer, er for længst forbi.

Varelotteriet blev stiftet i 1887 af 75 Håndværker- Borger- og Industriforeninger. Deriblandt Kalundborg Håndværkerforening. Før dette tidspunkt, havde de enkelte foreninger afholdt lokale lotterier, men man bestemte sig i 1887 for at skabe et landsdækkende lotteri. Formålet var – og er stadig – at skaffe midler til lærlingeuddannelserne inden for håndværket samt til sociale, humanitære institutioner og organisationer – samt at skaffe midler til lokale legater til lærlinge eller tekniske skoler. Håndværker- Borger- og Industriforeningerne fungerer stadigvæk den dag idag som ambassadører for Varelotteriet og det humanitære arbejde.

 

Succesen fortsætter

Fra 241.serie med start 1. april 2007, blev det endnu sjovere at spille med, idet vi satte hovedgevinsten op fra 2 mio. til 3 mio. kroner og samtidig steg nogle af de mindre gevinster tilsvarende. Vil man spille med kan man finde sin nærmeste forhandler på vores hjemmeside www.varelotteriet.dk.
Når man ved, at Varelotteriet tilbagebetaler ca. 65% af indsatsen til spillerne (Tipstjenesten udbetaler ca. 45%) og 6 ud af 10 spillere vinder, er der jo ikke meget, at betænke sig på.

 

Varelotteriet overgiver sig aldrig

På lotteriets hjemmeside på Internettet kan man finde sin lokale forhandler eller købe lotterisedler – og man kan følge med i alle trækninger, måned for måned.

Vil man slippe for selv at kontrollere trækningslister, kan man ved at indtaste sit lotteriseddelnummer, lynhurtigt få oplyst, om man har vundet – og i givet fald hvor meget.

Tilmelder man sig GevinstService behøver man faktisk ikke at gøre noget som helst. Man får automatisk en e-mail på sin computer hver gang, man vinder.

Der er ligeledes mulighed for at tilmelde sig betaling via PBS, således at lotterisedlen automatisk bliver fornyet hvert halve år, ligesom eventuelle gevinster indsættes direkte på spillernes konto i banken.

Dette særlige system – med forhandlere der servicerer spillerne, kombineret med muligheden for at anvende den mest moderne teknologi, hvis det ønskes – er sikkert stærkt medvirkende til Varelotteriets succés.

Men ét argument slår nu nok alle andre: 3 ud af 5 får gevinst.